Proef met privacyvriendelijke druktemeting

Scheveningen, de nummer één badplaats van Nederland, is een levendige plek en iedereen is welkom hier. Maar soms wordt het te druk. Dat kan onprettige en soms zelfs onveilige situaties opleveren. Dat willen we graag voorkomen. Zodat bezoekers heerlijk kunnen recreëren, bewoners prettig kunnen wonen en ondernemers gastvrij kunnen ondernemen.

De gemeente Den Haag is daarom deze zomer met een proef gestart op de boulevard. De eerste systeemtest is inmiddels afgerond. Visuele sensoren tellen alleen het aantal mensen op verschillende plekken. Niemand komt dus herkenbaar in beeld. De visuele sensoren zijn alleen actief tijdens het strandseizoen om te meten hoe druk het is. De zomer van 2022 wordt mogelijk ook gebruikt om voldoende tijd te hebben om te bepalen of het systeem werkt zoals het moet werken.

Zo helpt slimme technologie de handhavers. Zodat ze op tijd weten waar ze naartoe moeten. Voordat het ergens te druk wordt. Met als doel een betere doorstroming en spreiding van mensen. Zodat Scheveningen een fijne plek blijft…voor iedereen!

De gemeente Den Haag is benieuwd naar uw mening. Alle antwoorden worden geteld en uiteindelijk in percentages weergegeven. U blijft dus altijd anoniem. De gemeente Den Haag respecteert uw privacy. De gemeente test in deze proef de inzet van slimme technologie met behulp van visuele sensoren. Dit zijn camera’s waar niemand de beelden van kan bekijken, maar wel informatie mee gewonnen kan worden. Dit biedt bezoekers maximale privacy.

Normaal gesproken met cameratoezicht heeft de burger recht op inzage van de beelden, maar in dit geval is dat dus ook niet mogelijk, omdat de beelden niet beschikbaar zijn. De gemeente onderzoekt daarom of tenminste de tellingen openbaar gemaakt kunnen worden.

Alvast bedankt voor uw tijd en moeite.